Άρθρα

Μάθε για τους φορητούς πυροσβεστήρες μπαταριών λιθίου.

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ HYDROGEL ΑΠΟ ΤΗΝ MOBIAK
Σήμερα, οι πυρκαγιές από μπαταρίες ιόντων λιθίου εξετάζονται για τον κίνδυνο που μπορούν να προκαλέσουν στην ανθρώπινη ζωή ο οποίος προκύπτει ως μια ανεπιθύμητη παρενέργεια της ενεργειακής μετάβασης της τελευταίας δεκαετίας.
Οι μπαταρίες λιθίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μια πληθώρα εφαρμογών όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών κ.λπ., μπορούν απροσδόκητα να εκραγούν λόγω δυσλειτουργίας. Οι αιτίες αυτών των δυσλειτουργιών μπορεί να είναι:
• Υπερφόρτιση
• Πολύ γρήγορη φόρτιση
• Βλάβη από φυσικό χτύπημα/κρότο
• Θερμότητα
• Εσωτερικό βραχυκύκλωμα
• Ελαττωματική κατασκευή
Μια δυσλειτουργική μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να οδηγήσει σε μια εσωτερική αλυσιδωτή αντίδραση, που ονομάζεται Thermal Runaway. Η δυσλειτουργία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας εσωτερικά της μπαταρίας σε σημείο που ξεκινάει η χημική αντίδραση. Αυτή η χημική αντίδραση παράγει ακόμη περισσότερη θερμότητα, η οποία ανεβάζει τη θερμοκρασία, προκαλώντας περαιτέρω χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν περισσότερη θερμότητα. Αυτές οι θερμοκρασίες προκαλούν τοξικά και εύφλεκτα αέρια από την μπαταρία, οδηγώντας σε μια εκρηκτική πυρκαγιά που είναι τόσο επιθετική όντας σχεδόν αδύνατο να την σβήσετε. Αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση ονομάζεται Thermal Runaway.
Πριν από μερικά χρόνια, εισαγάγαμε μια καινοτόμο σειρά πυροσβεστήρων αυτή για την προστασία από πυρκαγιές μπαταριών ιόντων λιθίου. Να υπενθυμίσουμε ότι το κατασβεστικό μέσο που χρησιμοποιείται για αυτήν τη σειρά πυροσβεστήρων είναι ο Βερμικουλίτης, ένα πυροσβεστικό μέσο βασισμένο σε ένα φυσικό ορυκτό με χρυσό/καφέ χρώμα που παράγεται από τον Βερμικουλίτη.
Παρά την ύπαρξη αυτής της σειράς πυροσβεστήρων, η MOBIAK συνέχισε τις έρευνες και τις σχετικές μελέτες για τις πυρκαγιές μπαταριών λιθίου. Το αποτέλεσμα είναι η σημερινή ανακοίνωση μιας ολοκληρωτικά νέας σειράς πυροσβεστήρων για την προστασία από πυρκαγιές μπαταριών λιθίου, χρησιμοποιώντας έναν άλλο τύπο πυροσβεστικού μέσου που ονομάζεται HYDROGEL, το οποίο είναι ένα καινοτόμο κατασβεστικό μέσο βασισμένο σε μια επαναστατική νέα τεχνολογία.
Με αυτήν τη μοναδική, κατοχυρωμένη νέα προσέγγιση, δεν είναι απαραίτητη η χρήση χημικών με φθόριο, και δε γίνεται κανένας συμβιβασμός ως προς την αποτελεσματικότητα της πυρόσβεσης, την περιβαλλοντική φιλικότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων.
Φιλικό προς το περιβάλλον
• Το Hydrogel δεν περιέχει καθόλου PFAS.
• Δεν είναι τοξικό για το περιβάλλον.
• Είναι ανακυκλώσιμο.
• Δεν περιέχει φθόριο.
Ασφαλές για τους ανθρώπους
• Το Hydrogel δε διασπάται σε επικίνδυνες ουσίες, όπως πολλά άλλα κατασβεστικά μέσα. Αυτό σημαίνει ότι το Hydrogel είναι ασφαλές για το άτομο που σβήνει τη φωτιά.
• Το Hydrogel δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους καθώς δεν προκαλεί ερεθισμούς του δέρματος κ.λπ.
• Παρά το γεγονός ότι το Hydrogel αποτελείται κατά 95% νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλώς σε ηλεκτρικό εξοπλισμό (έως 1000 Volt).
Για το σβήσιμο των πυρκαγιών από μπαταρίες ιόντων λιθίου, το Hydrogel έχει αποδειχθεί ως ένα ανώτερο προϊόν καθώς μπλοκάρει το Thermal Runaway. Το Hydrogel σβήνει τις φωτιές στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Λόγω της ικανότητάς του να κολλά σε ζεστές επιφάνειες προκαλεί τη μέγιστη ψύξη των εκρηγόμενων κυψελών της μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι θερμοκρασίες θα πέσουν γρήγορα και θα αποτρέψουν άλλες κοντινές μπαταρίες να πάρουν φωτιά, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί περαιτέρω κίνδυνος πυρκαγιάς.
Τα μοντέλα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό είναι τα 2, 6 και 9 λίτρων φορητοί πυροσβεστήρες καθώς και για τροχήλατο πυροσβεστήρα χωρητικότητας 25 λίτρων και 50 λίτρων, καλύπτοντας όλες τις πιθανές ανάγκες σε αυτόν τον τύπο πυροσβεστήρων.
Επισυναπτόμενα θα βρείτε τα φυλλάδια αυτών των πυροσβεστήρων, καθώς και τις πιστοποιήσεις EN των δύο μοντέλων.
Οι τιμές των μοντέλων αναφέρονται παρακάτω.
Για τον 6ltr Φορητός Πυροσβεστήρας Hydrogel
• Κωδικός προϊόντος: MBK22-LITHIUM-HGEL-6
• Τιμή λιανικής : 270€ ανά τεμάχιο
Για τον 9ltr Φορητός Πυροσβεστήρας Hydrogel
• Κωδικός προϊόντος: MBK22-LITHIUM-HGEL-9
• Τιμή λιανικής : 355€ ανά τεμάχιο
Κλείνοντας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις παραγγελίες σας, κατόπιν συνεννόησης για τον χρόνο παράδοσης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Χρήσιμες συμβουλές για τους πυροσβεστήρες σας.
M e t a x a s S a f e t y
ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΙΚ. ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΩΛΗΣΗ – ΜΕΛΕΤΗ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ– ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΑΝΤΩΝ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 163 – ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΚ. 34100
☎️: 2221097000 & 222197010
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΩΡΙΩΝΟΣ 71 – ΧΑΛΚΙΔΑ – Τ.Κ. 34100 (πρώην Μπαζίγου Κωνσταντίνου).
☎️: 2221084464